Joi e despre voi – Azi, Nautilus

Astăzi vom avea sub lupă https://alphagora.wordpress.com/ Nautilus, ce mai încolo și încoace. Nu știu dacă și-a explicat pe undeva titulatura aceasta interesantă. Pe mine m-a dus cu gândul la submarinul căpitanului Nemo. Se poate însă ca Nautilus, conștient de apetența sa pentru întortochelile minții să-și fi atribuit deliberat un nume care să ilustreze exact aceasta. Este misterios ca om și la fel îi sunt și lucrările. Rar prezintă un text cu mai multe rânduri, pentru că țintește miezul și își concentrează foarte mult ideile. Îi plac vorbele încifrate și adesea ne prezintă cimilituri cu care să ne destindem. Uneori probleme cu care să ne batem capul, alteori adevărate opere literare. Așa e el, surprinzător! Scrie însă regulat, ca un ceasornic elvețian.
De data asta am încercat să fiu și eu scurt și concis. Hm! E tare greu pentru mine, să am un articol mai scurt chiar și decât un comentariu de-al meu obișnuit. Însă m-am adaptat stilului Al Phagora și mi-am înăbușit limbuția.

Urmează la rând, Anasylvi

29 thoughts on “Joi e despre voi – Azi, Nautilus”

  1. Nu ştiu dacă a fost intenţionat (ştiind asta) sau nu, dar dacă am înţeles bine, azi e ziua dânsului. Pentru că nu a scris nicăieri sau nu am văzut eu, ci am înţeles asta din două comentarii, nu mi-am permis să îi urez acolo deşi cred că nu s-ar fi supărat. Aşa că îi urez aici La mulţi ani cu sănătate multă!
    Da, de multe ori mi-am pus serios mintea la contribuţie cu problemele puse pe blog, cu anagrame şi altele. La beri nu am reuşit niciodată să găsesc răspunsul şi, pentru că nu vreau să recunosc că stau prost cu matematica, spun că e din cauză că nu beau bere 🙂
    E un blog pe care îl citesc cu drag mult şi interes. Deşi sunt tăcută de cele mai multe ori.

    Liked by 5 people

      1. Mărturisesc că de data aceasta m-am felicitat chiar și eu însumi, fiindcă am reușit să-l execut și să-l postez, doar cu puțină vreme înainte de a pleca la muncă.

        Liked by 1 person

    1. Vă mulțumesc mult pentru urare 🙂

      Și eu urmăresc cu interes blogul dvs., cu toate că -probabil- sunt și mai tăcut. V-am admirat mereu inteligența scrierii, talentul, stilul echilibrat și bunăvoința.

      Liked by 2 people

  2. Interesant… Nautilus e un domn al scrisului delicat și tu i-ai făcut o reprezentare de epocă. Sau epocală 🙂 Îl văd deja la pas pe Victoriei, studiind cu interes și de la distanță forfota umană.
    Îmi place și cum ți-a ieșit, și-mi place și blogul lui și îi doresc și eu mult înainte, în scris și-n viață:)

    Liked by 3 people

  3. Get a grip! Nautilus e bărbat??!!! OK! 🙂 Imi place că ai fost concis precum stilul dumnealui. Când o să ajungi la mine va trebui să scrii 5 pagini. 😀 Glumesc. Apropo, in desen e Nautilus sau Omar Sharif în rolul căpitanului Nemo? 🙂

    Liked by 4 people

      1. M-a indus in eroare provocarea aceea – foarte interesantă – cu fotografii / poezii. Habar n-am de ce, dar am gândit că o idee așa frumoasă sigur aparține unei femei. 🙂 Dar m-am înșelat!

        Liked by 1 person

  4. Nautilus!? Mă bucur să pot vedea omul din spatele unui blog deosebit de interesant şi pe care îl citesc (nu zilnic, dar nu-mi scapă nici un articol!).
    Condei lucrează din greu la acest proiect şi datorită lui putem “vedea” autorii unor bloguri, dar pe Condei cine-l va portretiza!? La fel ca şi Vrăbiuța şi Nautilus, Condei este foarte enigmatic!
    La mulți ani, Nautilus! Mă bucur că te-am cunoscut!

    Liked by 2 people

    1. Mie îmi plac enigmele dar unele ajung să mă mai scoată și din răbdări. Cum e cazul acum, cu una dintre ele. Nu că nu aș fi conștient de limitele mele tehnice sau artistice, nu mă amăgesc, cu toate că îmi plac încurajările și aprecierile primite, recunosc 🙂 Totuși planșa mea de desen, este categoric mai bună decât fotografia ei din postare. M-am răsucit din toate unghiurile (fac poza cu telefonul) și de fiecare dată îmi tot iese câte o zonă de estompare a liniilor de creion. Sau altele îmi ies reliefate, deși cum am zis, pe planșă nu sunt deloc așa.
      M-am gândit că într-o zi, va veni poate și vremea portretului meu. Însă mai încolo, după voi, și nu neapărat într-o joi 🙂

      Like

      1. Şi mie-mi plac enigmele, dar acum sunt prinsă cu multe şi în multe şi nu am timp să-mi bat capul cu ele! Şi da, şi tu eşti o enigmă😊. Poate nu ți-e setat bine telefonul de nu-ți ies bine pozele sau să ai grijă să cureți bine ecranul camerei şi al telefonului. Mă gândesc şi eu că abia a început ziua şi încă sunt aptă să gândesc😂

        Like

Leave a comment