Joi e despre voi – Azi, Mihai Hai-Hui

Îmi făcusem pagină de blog… Mă bucuram, dar nu îmi era încă destul de clar cum aveam să o și folosesc. Mi-a stat mereu în minte gândul că o să vină ea cândva și vremea aceea când o să scriu la modul serios și nu numai pe bucăți de hârtie, ori prin caiete abandonate. Asta ar fi urmat să se întâmple însă pe undeva pe la pensie, când credeam eu că voi avea mai multă liniște și tihna potrivită pentru așa ceva. Nu mă simțeam încă pregătit, nici măcar pentru a le aduna de pe te miri unde și să le trec „pe curat”. Da, pentru că asta îmi închipuiam eu că este blogul. Un fel de loc curat, unde voi putea să îmi fac acea ordine care mi-a lipsit de când mă știu. Astfel că a trecut mai bine de un an fără a ajunge să întinez vreun pic, albul paginii încă nescrise. Mă cam intimida la drept vorbind și acel buton albastru, știți care, acel PUBLICĂ! 🙂

Pentru că odată apăsat, îmi imaginam că mii de ochi se vor lăsa deodată deasupra poezelelor mele și le vor face jirebii cu franjuri, criticându-mă și punându-mă la punct. Însă pe 10 august 2018, n-am mai rezistat emoțiilor patriotice și, cum nu mai puteam să particip fizic la evenimente, m-am manifestat de data aceasta prin scris. După care totul îmi devenise simplu și îmi era drag că de-acum, pot să-mi dau în sfârșit frâu liber gândurilor. Nu mă preocupa prea mult să știu câți și cum mă citesc, eu scriam…

Până când mi-a ieșit în cale cel căruia îi dedic astăzi joia, Mihai Hai-Hui. El își zice așa probabil fiiindcă în afară de scris (că toți, sau majoritatea dintre noi ne scoatem pâinea cea de toate zilele din alte activități, nu-i așa?), se ocupă cu plimbatul prin lume. Nu oricum, ci cu ditamai tirul. Șofer profesionist prin urmare. Bine… Chiar dacă mi-a obținut admirația că a fost într-atâtea locuri minunate, altul este motivul pentru care am ajuns să îl apreciez. Cu mașina lui de lucru a urmat întotdeauna trasee precise, din punctul A în punctul Z, cu întoarcere probabil prin punctul N. În schimb, mintea i-a mers pe direcții încă și mai interesante și aici cred eu că i se potrivește mai degrabă titulatura de Hai-Hui… Citindu-l, nu ai cum să nu rămâi surprins de câte îi mai trec omului acesta prin cap. Povestiri captivante, plasate undeva în istorie sau din domeniul fantastic, dar și reportaje din viața lui de zi cu zi. E de văzut în continuare. Cei care nu l-ați citit deja până acum, veți avea numai de câștigat descoperindu-l, vă asigur.

Și omul acesta așadar, m-a luat în primire după acele câteva postări ale mele, m-a încurajat să continui că o fac bine 🙂 și mi-a făcut și niște recomandări. Eu nu știusem spre exemplu până în acel moment, să umblu și să caut după voi, cei ce aveați să deveniți ulterior atât de importanți pentru mine. Astfel, lumea mea s-a tot lărgit de atunci încoace și cunoscându-vă, mi-am încălzit inima la focul dragostei de frumos.

Urmează la rând… Potecuța!

22 thoughts on “Joi e despre voi – Azi, Mihai Hai-Hui”

  1. Apreciez această încredere. Mihai este inconstant ca și mine în apariții, căci lucrează foarte mult. Dar sosește pe neașteptate și surprinde de fiecare dată cu ideile sale… hai-hui 🙂

   Liked by 2 people

  1. Ioan, bine că te-am prins! Vezi că ești printre cei dintâi și nu cred că am să pot desena o vrăbiuță mai frumoasă decât cea pe care o ai deja. 🙂 Și mai observă că dacă mă împiedic eu chiar și când am model, slavă Domnului! cum a fost cazul lui Mihai, atunci când mai trebuie să și improvizez… Nu mă văd deloc prea bine!
   Va fi deci Potecuța, pe urmă Petru și apoi, să știi de pe acum că urmezi la rând.

   Liked by 1 person

   1. Sincer nu-mi prea place sa se vorbeasca de persoana mea dar presupun ca nu am ce face! Sau am? Pe de alta parte sunt curios sa vad cum sunt perceput doar prin “valurile” mele! Asa ca te rog sa fi foarte sincer si sa nu ma menajezi! Un singur lucru iti pot spune de acum, toata lumea absolut toata lumea, a recunoscut ca sunt altul decat cel ce par! Deci sunt invatat sa fiu perceput gresit….Ce vreau sa spun nu te retine in privinta asta nu sunt “șifonabil”!
    Cum arat? Un mos cu paul negru si barba albă si cred ca destul de fioros ca înfățișare. Nu am nici-o problema sa ma întâlnesc cu oricare dintre voi dar prefer in net sa raman anonim! Aici nu am cum sa te ajut deci foloseste vrabiuta cum o fac si altii care mai publica materiale de ale mele (e desenul meu asa ca pe undeva sunt tot eu!)😉
    Daca totusi gasesti ceva bun la mine sincer lauda o suport mult mai greu decat critica 😂😂😂

    Liked by 2 people

   2. Condeiul sa critice sau sa aduca acuze? N-ai sa vezi!
    La aproape toate articolele mele, unele adevarate mizerii, unde dupa ce le publicam nevasta nu-mi vorbea o săptămână 😅😅😅, Costin Condei reusea intotdeauna sa găsească o vorbă buna, cumpatata, fara sa-l deranjeze cele scrise de mine.
    Nu ma judeca niciodata aspru, ci ma accepta asa cum sunt: Un Șerif, sau Druid, cum ma poreclise chiar el…

    Liked by 4 people

   3. Acum eu am prins ultimele povestiri doar si nu era nimic de criticat. Eu sincer prefer critica unei laude, nu neaparat ma schimb radical dar intrebari tot imi pun si imi este mai de folos…. Astept cu nerabdare pentru ca ideea probabil nu i-o mai pot scoate din cap!😁

    Liked by 1 person

 1. Îi mulţumim în cazul ăsta lui Mihai pentru încurajările şi ajutorul care au făcut să ne citim! Am fi avut multe de pierdut altfel.
  Am emoţii cât un drum din punctul A în punctul Z făcut de Mihai prin lumea asta mare! 😳

  Liked by 1 person

 2. Dar unde-i desenul lui Mihai Hai-Hui? De data asta link-ul către blogul de joi ți-a ieșit. Dar era interesantă și ideea desenului. Sper că n-ai abandonat-o. De-abia aștept s-o văd pe Potecuță prin ochii tăi. 🙂

  Liked by 2 people

 3. Sarbatoritul, adica eu, se cam lasa asteptat, dar acum sunt aici sa-mi culeg laudele. Sunt aici muuulte cuvinte frumoase despre mine, unele parca nemeritate.
  Stilul mi s-a mai schimbat pe parcurs, iar acum incerc sa acord o mai mare atentie prozelor, atunci cand am timp, bineinteles.
  Iar pentru asta tot lui Condei trebuie sa-i fiu recunoscător, pentru ca intr-un schimb de mesaje ce se pare ca le-am pierdut, desi am rascolit acum Gmailul, Condeiul ma povățuia:
  – Mihai de ce scrii tu toate aceste lucruri? (tampenii de articole)
  – Pentru ca asta se cere: Publicul vrea paine si circ, iar eu asta ii dau. Daca scriu o proza, nici 3 oameni n-o citesc, dar daca scriu o tampenie de articol, o heitareala, un adevar nespus, uneori sunt mii de vizualizari, in special de la colegii de tirism. Vizualizari ce vin la pachet cu zeci de comentarii, in special injuraturi de toate felurile.
  – Dar nu mai bine Mihai, scrii ceva dragut, o proza doar pentru noi bloggerii, primesti câteva like-uri sau comentarii sincere si ii lasi in plata Domnului pe acei grobieni ce tu ii consideri colegi?
  Cam asa imi amintesc eu discutia noastra, draga Condei. Multa vreme acele cuvinte m-au bantuit si inca ma mai bantuie.
  Asa cum uneori il consideram pe Condei ca fiind ” creatia mea”, pentru ca l-am share-uit, incurajat si batut la cap la inceput, tot asa incep sa devin si eu o “creatie” a lui Condei.
  Sau poate o copie, cine stie. Cand vad ca al nostru Condei scoate o proza, ma ambiționez să scot si eu… doua proze daca pot.
  S-a strecurat intr-o poveste la persoana intai, evident ca m-am bagat si eu la randul meu in vreo doua povesti scrise de mine 😀.
  Iar acum il consider pe Condei un model de urmat si de respectat.
  Multumesc.
  PS: Nu imi fac griji pentru lipsa desenului, pentru ca tot Condeiul mi-a spus cândva ca sunt bloggerul cu cele mai multe selfie-uri din toata blogosfera😊

  Liked by 5 people

  1. Am ținut să ies cu articolul în joia pe care ți-o dedicasem… Însă din păcate desenul nu mi-a ieșit bine și n-a trecut deocamdată examenul. Îmi cer scuze! Voi reveni asupra lui în zilele următoare și până la urmă va sta aici, la locul său. Într-adevăr, la tine chiar nu s-a pus problema că n-aș fi avut de unde să aleg o poză care să te reprezinte 🙂 Numai că am avut o săptămână foarte plină, fără libere și am luat creionul în mână numai așa, printre picături. Tocmai de aceea ziua ta de joi va avea până la urmă 24 de ore… și încă un pic. Bonus!

   Liked by 3 people

  2. Bine te-am găsit, Mihai, prin intermediul lui Condei, evident că a reușit să-mi stîrnească interesul. Dar cel mai mult mi l-a stîrnit discuția de mai sus dintre voi doi… o să m-apuc să caut heităreli 😀😀❤ căci, chiar dacă tac la ele, cele de bună calitate mă amuză sincer 🙂

   Liked by 2 people

 4. Mihai este cu adevărat un scriitor. De multe ori m-am gândit că nu el conduce ditamai tirul, ci altcineva, iar el stă relaxat şi scrie minunății. Dar îl apreciez cu atât mai mult cu cât meseria lui este istovitoare, însă nu-şi risipeşte nici imaginația, nici talentul.
  Mihai, de la mine ai🌟🌟🌟🌟🌟!

  Liked by 3 people

 5. Pe Mihai l-am descoperit prin tine, Condei, și l-am urmat prin peregrinările lui, îmi plac sinceritatea, dezinvoltura și aventurile interesante. Și faptul c-o pomenește des pe Dana, soția lui. 💝

  Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s