Declarații, declarații…

Recidivez! Îmi doream să public ceva scris de mine dar, am citit mai înainte acest articol al Danei și… vorba lui Ioan Sperling, nu mă pot abține. Mi s-a părut că e îndeajuns deocamdată. În fond, îmi răspunde mie însumi unor probleme pe care mi le pun tot timpul. Ce am căutat aici? De ce am plecat eu, care spun întruna cu glas de foc, cât de drag și de dor îmi este mie de România? Păi episodul de mai jos este trăit și de mine, uite de-aia. Și eu n-am mai putut să fac haz!

Dana Fodor Mateescu

Cine tot zice că omul o poate lua razna din cauza birocraţiei în România nu minte. Îţi trebuie hârtii semnate, solicitări, copii xerox, fişe, timbre fiscale, ştampile, autentificări, pentru orice activitate prestată sau pe care ai putea să o întreprinzi la un moment dat.

Când vine vorba de depunerea declaraţiilor de venit global anual toată lumea parcă înnebuneşte. E de-ajuns să calci într-o circă financiară ca să-ţi dai seama de starea de sănătate mintală, fizică şi morală a dragului nostru popor alegător.

17 mai 2005, ora 8.00. Ultima zi de depunere a declaraţiilor de venit global. N-aş scoate nici măcar un deget din pătura cu pisici galbene. Dar trebuie!

Plouă. Urc în 368. Aglomeraţie. Miroase a naftalină udă şi-a scandal, aerul. Mutre încruntate, gata să sară la harţă. Nici un zâmbet, nicăieri! Cobor totuşi senină, cu o coroniţă formată din seminţe de dovleac în păr, scuipate de un mitocan urban…

View original post 893 more words

One thought on “Declarații, declarații…”

  1. This is very interesting, You’re a very skilled blogger.
    I have joined your feed and look forward to seeking more
    of your great post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s