Cer

images

Nu CER nimic, înCERc să-mi spun doar mie

Că totul e cum e, și nu cum vrut-am eu să fie…

 

O noapte albă, cu o boltă acoperită de nori. Toți albi, luminați de pe undeva lăuntric de luna care nu se vede, dar o știu, o simt că este plină. Plină de ea, plină de mister, întreagă sieși, în eter. Știindu-i influența și a ei putere, nu-mi era greu s-aștept acel moment cu perseidele-n cădere. Un candelabru răsturnat cu josu-n sus sunt lampadarele, parcă mai luminoase ca niciodată și ele. Singur, sfredelind cerul în noapte. Cu ochii uscați de nesomn, când strâng pleoapele peste ei, îmi arată fosfene. Iată stelele mele căzătoare!

Ele cad, gândurile se înalță…

Cunosc ce mă doare. Dar pot și visa, așa din picioare. Îmi pot închipui sub tălpi, pământ românesc. Știu că mă mint și renunț. Mult prea devreme, în mod nefiresc.

Și-atunci încerc măcar să cred că undeva, s-au întâlnit privirea mea și cu a ta. Același punct din cer, deodată de l-am fi privit, nu ar fi fost posibil să se fi unit?

15 thoughts on “Cer”

  1. Știm din basme că un gând este mai iute decât vântul. Dar mai știm și că nu se lasă exprimat chiar tot în cuvinte. E ca un șoim pe care ai încercat să-l prinzi și ți-au rămas doar fulgii lui în mâini… E adevărat că se mai prinde uneori în plasa imaginației, aveți o intuiție excelentă.

   Liked by 1 person

 1. Mulțumesc! Intuiția mea, ma mai înșeală uneori…De aceasta data cred ca e un dor ce seamăna…Sa spunem doar ca unii simt românește, oriunde s-ar afla….:)

  Like

 2. Am fost cadnva vreo 10 departe… departe de tara mea si a fost ok… in primele 9 ca in a 10-a mi-a cazut sistemul imunitar, pur si simplu era dorul de pamant romanesc. Cum am aterizat in Romania, mi-am revenit! 🙂 Va inteleg dorul, domnule Condei, dar sa nu uitam ca exista Cerul si El e deasupra tuturor.
  E superba poezia si imi place optimismul de la final.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s