10 thoughts on “Povestea sarmalelor”

  1. Sunt zilele când se fac pregătiri stăruitoare la bucătărie, așadar subiectul gătitului a intrat și pe bloguri, gospodinele împărtășindu-și între ele priceperea. Meniul principal de Crăciun? Sarmale și iar sarmale… Pentru că au găsit atâta apreciere în istoria gastronomiei românești, mulți le consideră ca fiind ale noastre. Adică ne-ar aparține paternitatea acestui deliciu culinar. Pentru că mă încercau oarece îndoieli cu privire la asta, am zis că este mai bine să cercetez. Unde? Pe internet, desigur. Biblioteca de la îndemână. Articolul de mai sus, l-am găsit interesant, cu toate că nu mi-a făcut lumină în privința originii.
    De unde provin, vom mai vedea totuși. Un lucru este cert și anume: Oala de sarmale pe care tocmai ce ați pregătit-o, vă aparține negreșit! Iar eu vă doresc din toată inima: POFTĂ BUNĂ !

    Liked by 4 people

  2. Miroase a sărbătoare atunci când miroase a sarmale (tipic românesc) chiar și departe de țară, așa cum portocala are cel mai bun gust de Crăciun (știm de ce:)), cu toate că mănânc tot anul, chiar culeasă din portocal. Exact cum ați scris în comentariu, oala ce am pregătit-o ne aparține, are influența noastră, e marcă înregistrată 🙂
    Sărbători binecuvântate cu bucurii și vise împlinite!

    Liked by 1 person

Leave a comment