La mulți ani, România !

download

Într-un astfel de moment, starea de înflăcărare mă împiedică să stau potolit și să îmi aștern cuminte gândurile. Care și ele au aceeași efervescență. Îmi tremură degetele pe claviatura laptopului. Pentru că astăzi este 1 Decembrie. Azi toată lumea iubește România. Sau așa pare. Sau și mai bine spus…așa sper eu. Pentru că o grămadă de oameni se înfășoară în vorbe mari. O grămadă de oameni se înfășoară în drapelul tricolor. O grămadă… Din această grămadă eu sunt un bob rostogolit. Sunt departe de țară. Ar putea cineva zice, crede, că eu o iubesc mai puțin? Am numai o brățărică tricoloră pe care mi-am pus-o pe mână. Să fiu întrebat și să am ocazia de a răspunde ce semnifică ea. Să împărtășesc străinilor curioși acest moment de sărbătoare al ființei mele, în contopire cu tot neamul românesc, de pretutindeni. Ziua mea, aniversarea datei de naștere nu era nici pe departe așa de importantă, de aceea s-a scurs insipidă, în anonimat, cu puțin timp în urmă. Nu avea importanță. Dar azi simt că renasc și aș vrea să mă bucur din toată inima. Să nu-mi treacă prin minte lucidități ale realității. Cum acoperă alba zăpadă noroiul, așa să poată face dragostea mea. Și să prefacă tot ce este meschin. Să nu mai simt că îmi sunt întinate emblemele prin atingerea lor de către mișei. Hai inimă! Cucerește încă o dată mintea și iubește fără deosebire, după pilda Domnului Iisus, pe toți. Nu poți zice pentru tine mă jertfesc, dar pentru tine nu… El a făcut-o pentru întreaga omenire și ne-a mântuit pe toți. De aceea nu pot spune nici eu acum, iubesc România, dar nu toți cetățenii ei.

Trăiască România! Fie să cuprindă odată și ținuturile din afara graniței actuale. Și laolaltă să avem o viață mai bună, în dragoste și bunăstare. Să vin acasă!

15 thoughts on “La mulți ani, România !”

 1. La multi ani in orice colt al lumii te-ai afla. Sa vii acasa, sa bem o cafea 🙂 Live 🙂 Sau un vin fiert. Sau un ceai. Sau sa nici nu ne-ntalnim, dar sa fii acasa.
  Este cel mai trist articol citit azi. Sfasaietor de trist.

  Liked by 1 person

 2. Spun si eu, cu lacrimi in ochi dar cu speranta in suflet: Sa vin acasa!
  La multi ani, Romania! La multi ani, romanilor, oriunde v-ati afla! ❤️💛💙

  Liked by 2 people

   1. Bine, zici? Prietene, sunt multe lucruri pe care nu le cunoașteți. Fără să te fi gândit, te apropii și dumneata de greșeala pe care o fac mulți în legătură cu noi. Când au venit să demonstreze pe 10 august, emigranților li se spunea cam la fel de către jandarmi: „Ce vă mai lipsește vouă? Vedeți-vă de traiul vostru bun și lăsați-ne pe noi în pace!” Asta până să treacă la celălalt mijloc de exprimare, cel al bastoanelor, tunurilor de apă și al gazelor lacrimogene. … Înțeleg că dumneata te declari opozant și se poate să te simți jignit de ce am spus. Însă încerc să fac lumină odată pentru totdeauna și să spun că nicăieri nu sunt câini cu covrigi în coadă. Că muncim din greu și în condiții dificile pentru bănuții de aici. Și că puțini dintre noi și-au încheiat definitiv socotelile cu țara. Cum vine vorba, geamantanul stă lângă ușă și gândurile de întoarcere îl frământă, sunt convins, pe fiecare dintre noi. Sunt multe lucruri bune, da, este adevărat. Este un sistem viabil și o orânduire care bâjbâie mai puțin. Dar tu, ca individ de altă nație, te vei izbi de multe ori în tot felul de probleme pe care nu le-ai avea de ai fi indigen. Ai nevoie de vreme lungă pentru adaptare și nu îți ajunge o viață de om pentru a scoate din tine simțul dorului de țară. DE ȚARĂ! Numai poate dacă n-ai încerca să-ți faci o extracție a acestui organ păgubos, care se numește inimă. Și crede-mă, aici nu este vorba de semantică. Cu tot respectul dumitale, îmi pui la îndoială propriile afirmații. Când părăsești ceva, înseamnă că ai abandonat acel ceva, că te-ai întors cu spatele și ai rupt legăturile. De plecat-am plecat, de locuit-locuiesc (că doar n-o să stau prin boscheți), dar asta nu înseamnă că ombilical m-am despărțit de toți ai mei, de acasă. Nu sunt rupt din trupul țării mele cu sufletul, asta încerc să spun.

    Liked by 2 people

 3. Citeam azi un interviu cu Nastase si Țiriac iar unul dintre ei spunea “Noi părăsim Romania dar ea nu ne părăsește pe noi niciodata” Le-am dat dreptate si vad ca nu sunt singurul!

  Like

  1. De fapt eu aș zice exact invers. Niciodată nu am simțit că aș fi părăsit-o, cu toate că de o vreme locuiesc în afara graniței. În schimb ea pe mine uneori… Bineînțeles nu România pe care o iubesc eu și care nu poate fi substituită de reprezentanții vremelnici de la conducere.

   Liked by 1 person

   1. Lasa semantica onorabile ! Locuiesti in afara granitelor , asta insemneaza ca ai motive serioase pentru asa ceva iar printre acele motive , nu exista sa nu fie unul care te-a hotarat sa iei respectiva decizie deci : AI PARASIT-O . Respect si stima pentru asta caci , le meriti pe amandoua din plin : eu n-am avut curajul dumitale si… nici macar acum nu-l am .

    Like

 4. Frumos scris , frumos si inaltator scris si bine gandita replica dumitale { poate-i din toata inima gandita astfel incat , poate-i si ceea ce simti si ai tot respectul meu pentru asta } , o replica mustind de patriotism insa , NENOROCIREA-I CA… STIU !!! Stiu si ce-nseamna sa-ti parasesti tara { nu-ti spusei c-am incercat ? } dar mai ales , stiu ce-nseamna sa fi parasit de copii , care copii , sa paraseasca tara si inplicit pe tine ca parinte , pentru a merge la mama dracului in cautarea acelui paradis mult visat si satui de : ” fie painea cat de rea , tot mai buna-i in tara mea ” ! Copii , tineretul cum le spunem la modul general , s-au saturat de amaraciunea painii mancate aici , de lipsa de perspective dar mai ales de , ticalosia autoritatilor romane de orice culoare politica si oricare ideologie politica ar fi acestea si , daca vrei , s-au saturat de obraznicia si obtuzitatea servilor acestor autoritati numiti si ei , la fel de generic : functionari ai statului . De cate ori am fost plecat m-am simtit rupt bucati bucati de dorul de familia lasata aici , de dorul amicilor pe care-i stiam din copilarie , de dorul de-a auzii peste tot vorbindu-se romaneste de dorul de-a ma simtii ACASA , atat si nimic in plus caci , daca nu poti lua tarana pamantului patriei tale pe talpile opincilor , o poti lua in suflet iar acest gest se numeste : DOR DE-ACASA . Crede-ma asta am inteles-o dupa primele doua luni de munca si alergatura dupa gasirea unui job fie in Franta , fie in Italia sau Malta deci chiar stiu ce spun . Condeiblog , am toata stima si respectul pentru un om care , spre deosebire de mine , a avut puterea si taria sufleteasca de-a se rupe de acest concept numit , DOR DE-A CASA caci : PATRIA UBI BENE ! Stiau saracii aia din vechime ce stiau atunci cand , au lansat acest dicton ….

  Like

 5. Bună dimineața, ” condeiblog” ! 🙂
  La vremea când publicai postul de față,
  EU nu știam de EXISTENȚA Domniei Tale în blogosferă ! 😦
  Cum NICIODATĂ nu-i TÂRZIU ,
  La Mulți Ani, ROMÂNIA ! 🙂
  La Mulți Ani, ROMÂNE oriunde te vei afla la ORA aceasta ! ! ! 🙂 🙂 🙂
  Din păcate , REALITATEA în România anului 2020 este cu mult mai DUREROASĂ și mult mai GRAVĂ decât cea din anul 2018 !!! 😦 😦 😦
  La ora actuală , ROMÂNIA este condusă de un tandem STRĂIN de NEAM și ȚARĂ 😦
  tandem pe care nu-l doare nici în COT de SĂNĂTATA ROMÂNILOR uciși ” pas cu pas” de NEPĂSAREA și INCOMPETENȚA lor versus GESTIONAREA pandemiei de CORONAVIRUS !!! 😦 😦 😦 Tandemul ce conduce astăzi România, are ca PRIORITATE , nu SĂNĂTATEA ROMÂNILOR 😦 😦 😦 ci SETEA de PUTERE , dorința de ÎMBOGĂȚIRE pe căi necinstite , inocularea în mentalul ROMÂNILOR a URII, ÎNVRĂJBIRII și DEZBINĂRII !!! 😦 😦 😦
  Actualul tandem ÎNCALCĂ ” pas cu pas ” CONSTITUȚIA ROMÂNIEI !!! 😦 😦 😦
  Președintele României , Klaus WERNER Johannis, din INSTIGATOR în anul 2017
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2017/02/01/
  s-a transformat în AGENTUL ELECTORAL al partidului care l-a adus la putere , respectiv PNL(PDL) iar IMPLICAREA lui DIRECTĂ contrar FIȘEI POSTULUI de președinte de țară ( art.80.alin 1+2 din CONSTITUȚIA României) în conducerea directă a negocierilor versus coagularea partidelor care au terminat alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 pe LOCURILE 2 ( PNL) , 3 ( USR-PLUS) și 5( UDMR) în detrimentul PSD care a CÂȘTIGAT ALEGERILE PARLAMENTARE situându-se pe PRIMIL LOC , este DOVADA SUPREMĂ ! 🙂
  – De ce ÎNCALCĂ Johannis ” pas cu pas” CONSTITUȚIA României ? 😦
  – Pentru ca să țină ” PSD în afara DECIZIILOR POLITICE ” 😦 😦 😦
  – Pentru că în mintea lui ,ALEGĂTORII PSD-ului NU SUNT ROMÂNII lui !!!:-( 😦 😦
  Felicitări pentru CURAJUL de a PUNE punctul pe ” I ” , prietene virtual! 🙂
  Dacă aș fi măcar simplu MEMBRU al Alianței pentru Unirea Românilor ( AUR) ți-aș TRIMITE în formular PDL cererea de ÎNSCRIERE în” AUR ” , partidul PATRIOȚILOR ROMÂNI din ROMÂNIA și din LUMEA ÎNTREAGĂ , care la PRIMA PARTICIPARE la ALEGERILE PARLAMENTARE din 6 DECEMBRIE 2020 a fost VOTAT în procent de peste 9% de ROMÂNII -ROMÂNI din toată lumea 🙂 situându-se pe LOCUL 4 ( PATRU) !!! 🙂 🙂 🙂
  Un sfârșit de săptămână BINECUVÂNTAT întregii tale FAMILII, prietene virtual ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s